Rust

Gepubliceerd op 6 augustus 2024 om 11:15

Een paar dagen na de volle maan van 23 mei las ik een bericht op de Facebookpagina van Happinez. Het magazine wat naar mijn idee iedereen kent. Het bericht ging over wat jij gemerkt hebt van de volle maan van 23 mei, wat voelde je, werd indirect gevraagd.

Wat heb je ervan gemerkt

Zoals vaker scrol ik op de sociale media door berichten, en ook de reacties erop, heen. Dat deed ik bij dit bericht van Happinez over de volle maan ook. 'Wat heb je ervan gemerkt' was een vraag die gesteld werd door Happinez. Ze bedoelden er waarschijnlijk niets mee en wellicht hadden ze er ook niet direct iets mee voor ogen.

Gevoelens en emoties

Rond de volle maan worden gevoelens en emoties uitvergroot. Veel mensen houden zich niet bezig met de betekenis van hun gevoelens en emoties, en ook niet met de maancyclus. Dat je je niet met de maancyclus bezig houdt vind ik begrijpelijk. Je niet bezighouden met je gevoelens en emoties vind ik jammer. Niet alleen jammer voor jezelf, ook voor je omgeving.

Uitvergroot

Wetende dat veel mensen hun eigen gevoelens en emoties niet (h)er)kennen, waarbij ze rond de volle maan worden uitvergroot, werd ik door de vele reacties op het bericht geïnspireerd. Mensen zeiden bijvoorbeeld vroeg wakker te zijn geweest, onrustig, angstig, emotioneel, boos, geïrriteerd, krachtig, moeheid, gekwetst, slecht slapen, verdrietig, down en veel te hebben gedroomd.

Ervaren

Als je tijdens de volle maan bepaalde gevoelens en emoties ervaart zegt dat veelal dat je ze op andere momenten ook hebt, echter ervaar je ze dan minder of niet. Tijdens de volle maan worden gevoelens en emoties uitvergroot. Ze zijn dan meer op de voorgrond, je bent dan gevoeliger wat ervoor zorgt dat je intenser voelt.

Verrijken

Je kunt een volle maan fase benutten om dichter bij jezelf te komen, als je dat tenminste wil. Dichter bij jezelf komen kan je leven verrijken. Verrijken in de zin van een vrijer, liefdevoller en blijer leven. Als je dat niet wilt is dat ook een keus, leef je op de manier verder die voor jou vertrouwt voelt.

Onderzoeken

Wil je de fase benutten om jouw leven te verrijken dan kun je jouw gevoelens en emoties gaan onderzoeken.

Dit zijn een paar vragen die jij jezelf kunt stellen en waar je antwoord op kunt krijgen:

- waar komen ze vandaan

- waarom voel ik wat ik voel

- wat triggert mij en wat betekent dat

Rust

Om je nog een stapje verder te helpen geef ik graag een paar tips, en verschillende opmerkingen die met het onderwerp (on)rust te maken hebben: 

- onrust is angst

- angst voor bijvoorbeeld het onbekende, het niet wetende

- verdriet houdt ooit op

- boosheid en irritatie is altijd van jezelf

- voel je jezelf onveilig, adem rustig in en uit en adem daarbij vooral lang uit zodat je je lichaam (weer) goed gaat voelen en rustig kunt worden

- slaap je niet goed/slecht, houd 1 hand op je buik en 1 hand op je hart, adem rustig in en uit zodat je gedachten naar je lichaam af kunnen glijden

 

Lief zijn voor jezelf

Eerder schreef ik over 'lief zijn voor jezelf', hierbij 2 blogs die je terug kunt lezen, wie weet zijn ze helpend voor je:

Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf

 

Ik wens je liefde voor jezelf, wijsheid, voorspoed en rust ❤️

 

Liefs Miranda

 

06 3058 4645

info@mrs-unlimited.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.